
GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
½ courgette, in blokjes
4 GIJS Schol- filets
50 g zwarte olijven
2 tl kappertjes
1 bosuitje, in schuine reepjes
200 ml droge witte wijn
2 el olijfolie
300 g witte rijst
1 bakje basilicum (20 g), blad fijngehakt
bakpapier of aluminiumfolie
evt. metalen paperclips of keukentouw
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verdeel de courgette over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie. Leg er de GIJS Scholfilets op. Verdeel de olijven, de kappertjes en de bosui erover.
Vouw de pakketjes iets omhoog en schenk de wijn erbij. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht. Zet ze eventueel vast met een metalen paperclip of bind vast met een stukje keukentouw.
Bak de scholpakketjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de rijst af en schep de basilicum erdoor.
Leg de pakketjes gesloten op 4 borden. Schep er rijst bij. Geef de rest van de rijst apart erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
30 gram