GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst

GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst

GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • ½ courgette, in blokjes
  • 4 GIJS Schol- filets
  • 50 g zwarte olijven
  • 2 tl kappertjes
  • 1 bosuitje, in schuine reepjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 300 g witte rijst
  • 1 bakje basilicum (20 g), blad fijngehakt
  • bakpapier of aluminiumfolie
  • evt. metalen paperclips of keukentouw
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verdeel de courgette over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie. Leg er de GIJS Scholfilets op. Verdeel de olijven, de kappertjes en de bosui erover.
Vouw de pakketjes iets omhoog en schenk de wijn erbij. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht. Zet ze eventueel vast met een metalen paperclip of bind vast met een stukje keukentouw.
Bak de scholpakketjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de rijst af en schep de basilicum erdoor.
Leg de pakketjes gesloten op 4 borden. Schep er rijst bij. Geef de rest van de rijst apart erbij.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
62 g
vet
13 g
Kcal
510