Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst

GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst

Ingrediënten

  • ½ courgette, in blokjes
  • 4 GIJS Schol- filets
  • 50 g zwarte olijven
  • 2 tl kappertjes
  • 1 bosuitje, in schuine reepjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 300 g witte rijst
  • 1 bakje basilicum (20 g), blad fijngehakt
  • bakpapier of aluminiumfolie
  • evt. metalen paperclips of keukentouw
GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verdeel de courgette over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie. Leg er de GIJS Scholfilets op. Verdeel de olijven, de kappertjes en de bosui erover.
  2. Vouw de pakketjes iets omhoog en schenk de wijn erbij. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht. Zet ze eventueel vast met een metalen paperclip of bind vast met een stukje keukentouw.
  3. Bak de scholpakketjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet de rijst af en schep de basilicum erdoor.
  5. Leg de pakketjes gesloten op 4 borden. Schep er rijst bij. Geef de rest van de rijst apart erbij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 510
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 62 g
  • Vet 13 g