
Gnocchi alla puttanesca
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bakje platte peterselie
2 teentjes knoflook
2 stuks rode uien
320 gram tonijn uit blik
100 gram kappertjes
150 gram zwarte olijven
1 theelepel kaneel
800 gram tomatenblokjes in blik
400 gram gnocchi
400 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Snijd de peterselie fijn, pel en pers de knoflook en pel en snijd de rode ui fijn. Laat de tonijn, de olijven en de kappertjes uitlekken.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tonijn, de kappertjes en de olijven toe.
4. Voeg de kaneel en de tomaat toe en laat voor circa 5 minuten pruttelen.
5. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Voeg de gnocchi samen met de peterselie (houd een beetje apart voor garnering) en de spinazie toe aan de pan en meng tot een geheel.
7. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de overgebleven peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1621 Kj
Calorieën
387 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
32 gram