Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gnocchi alla puttanesca

Gnocchi alla puttanesca

Ingrediënten

  • 1 bakje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 320 gram tonijn uit blik
  • 100 gram kappertjes
  • 150 gram zwarte olijven
  • 1 theelepel kaneel
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 400 gram gnocchi
  • 400 gram verse spinazie
Gnocchi alla puttanesca product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. 2. Snijd de peterselie fijn, pel en pers de knoflook en pel en snijd de rode ui fijn. Laat de tonijn, de olijven en de kappertjes uitlekken.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tonijn, de kappertjes en de olijven toe.
  4. 4. Voeg de kaneel en de tomaat toe en laat voor circa 5 minuten pruttelen.
  5. 5. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Voeg de gnocchi samen met de peterselie (houd een beetje apart voor garnering) en de spinazie toe aan de pan en meng tot een geheel.
  7. 7. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de overgebleven peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 387
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 46 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 9