
Gnocchi in tomaten-pesto saus
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
500 gram tomaten
500 gram gnocchi di patate
250 gram gemengd gehakt
2 eetlepels groene pesto
2 bollen buffel mozzarella
1 stuks ui
1 teentje knoflook
5 takjes basilicum
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster 20 minuten.
Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Hak de basilicum fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en rul het gehakt. Voeg vervolgens de ui, de knoflook, de geroosterde tomaten en de pesto toe. Plet met een vork de tomaten zodat ze wat meer uit elkaar vallen.
Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer vervolgens samen met de basilicum door de saus.
Scheur de mozzarella in stukken. Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de mozzarella.
Meer recepten in de categorie