
Gnocchi met 3 soorten kaas en spinazie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
78.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Cocktailtrostomaten
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
800 gram Gnocchi
75 gram Parmezaanse kaas
150 gram Jong belegen kaas
100 gram Roquefort
75 gram Walnoten
300 gram Spinazie
1 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cocktailtrostomaten en leg met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met zout, peper en olijfolie. Rooster 25 minuten in de oven.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een ruime koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg een klont boter toe en voeg zodra deze gesmolten is de gnocchi toe. Bak de gnocchi goudbruin aan alle kanten, ongeveer 10 minuten.
3. Rasp ondertussen de Parmezaanse en Beemster kaas, verbrokkel de Roquefort. Hak de walnoten grof. Voeg de spinazie en citroenrasp toe aan de gnocchi en bak kort mee. Voeg zodra de spinazie geslonken is de Beemster kaas en Roquefort toe. Verwarm kort tot de kazen gesmolten zijn.
4. Haal de tomaten uit de oven. Verdeel de gnocchi over 4 diepe borden, top met de Parmezaanse kaas, tomaatjes en walnoten.
Meer recepten in de categorie