
Gnocchi met boerenkool
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 ui
3 eetlepels olijfolie
500 gram boerenkool
2 teentjes knoflook
1 theelepel chilivlokken
500 gram gnocchi
1 fles tomatensaus (à 690 g)
250 gram mozzarella (mini)
3 takjes basilicum
Bereidingswijze
1. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de boerenkool toe en roer tot deze is geslonken. Pers de knoflook erboven uit en voeg de chilivlokken toe. Bak samen nog 3 min.
2. Schenk 250 ml water erbij en stoof de boerenkool nog 10 min. met een deksel op de pan.
3. Breng intussen een andere pan met ruim water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook 2-3 min. tot ze komen bovendrijven. Giet af.
4. Roer de tomatensaus en gnocchi door de boerenkool en warm alles een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de gnocchi met mini-mozzarella en garneer met de basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
599 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
78 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
22 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie