
Gnocchi met courgette en garnalen
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 eetlepel boter
1 rode ui (in halve ringen)
1 courgette (in blokjes)
200 gram grote garnalen (gepeld, diepvries)
125 gram crème fraîche
1 teentje knoflook (fijngehakt)
0.25 citroenen (rasp en sap)
400 gram gnocchi (koelvers)
1 handje basilicum (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de rode ui en courgette circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten mee.
2. Voeg de crème fraîche, knoflook, citroenrasp, -sap en een scheutje water toe en laat 4 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
3. Kook intussen de gnocchi. Giet af en meng door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gnocchi over diepe borden en bestrooi met de basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
700 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
28 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie