
Gnocchi met geroosterde champignons en paprika
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram champignons
500 gram trostomaten
2 stuks rode paprika's
300 gram gnocchi
2 eetlepels rode pesto
4 takjes basilicum
20 gram parmezaanse kaas
5 teentjes knoflook
6 takjes tijm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in vieren en de tomaten en de paprika in blokjes.
2. Verdeel de paprika, de champignons, de knoflooktenen en 4 takjes tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven 20 minuten goudbruin en gaar.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de tomaat met de overige tijm 8 minuten. Draai het vuur lager.
4. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Voeg de gnocchi, de rode pesto en de geroosterde groenten toe aan de tomaat.
6. Scheur de blaadjes van de takjes basilicum en roer de helft door de saus.
7. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en de overige basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2217 Kj
Calorieën
529 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
22 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie