
Gnocchi met geroosterde tomaten, spinazie en blauwe kaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
23.32 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Trostomaten
3 theelepel Oregano
1 stuk Ui
2 tenen Knoflook
50 gram Roomboter ongezouten
4 takjes Tijm
800 gram Gnocchi
300 gram Spinazie
150 gram Blauwe kaas
50 gram Walnoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de trostomaten in drie parten en verdeel ze met de bolle kant naar beneden over een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel met een snufje zout, suiker, zwarte peper, olijfolie en oregano. Rooster 30 minuten in de oven.
2. Sniper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de roomboter in een grote koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en takjes tijm op laag vuur. Voeg de gnocchi toe en bak goudbruin en gaar in 5-10 minuten. Haal de takjes tijm uit de pan en voeg de spinazie toe. Bak kort mee tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
3. Hak de walnoten grof. Serveer de gnocchi met de geroosterde tomaten, verkruimel er de blauwe kaas boven en garneer met de walnoten.
Meer recepten in de categorie