
Gnocchi met groene pesto en geroosterde paprika
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
800 gram gnocchi
2 eetlepels groene pesto
2 stuks rode paprika's
200 gram sperziebonen
250 gram cherrytomaten
150 gram verse spinazie
1 handje pijnboompitten
100 gram tuinerwten (diepvries)
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Halveer de cherrytomaten, verwijder de uiteindes van de sperziebonen en ontdooi de erwten.
2. Leg de paprika’s met een tang op een grote gaspit en zorg ervoor dat de vlammen de paprika’s raken. Draai de paprika's om wanneer de onderkant zwart is geworden. Leg zodra alle kanten zwart zijn de paprika’s in een afsluitbaar zakje. Haal na 10 minuten het velletje eraf en snijd over de lengte in repen. (Paprika’s grillen kan ook in de oven: verwarm de oven voor op 220 graden, besprenkel met olijfolie en grill tot ze zwart zijn.)
3. Breng een pan water aan de kook en kook de gnocchi 2 minuten. Zodra ze boven drijven zijn ze klaar. Schep met een schuimspaan uit de pan, doe in een kom en meng met de groene pesto.
4. Kook in dezelfde pan de sperziebonen 4 minuten en rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten.
5. Meng de cherrytomaten, de sperziebonen, de erwten en de spinazie door de gnocchi. Verdeel over de borden en leg de reepjes paprika erop. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
Tip: Ook lekker met verse geitenkaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2990 Kj
Calorieën
713 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
103 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
23 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie