Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gnocchi met groene pesto en geroosterde paprika

Gnocchi met groene pesto en geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 800 gram gnocchi
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 stuks rode paprika's
  • 200 gram sperziebonen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 handje pijnboompitten
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 stuk citroen
Gnocchi met groene pesto en geroosterde paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Halveer de cherrytomaten, verwijder de uiteindes van de sperziebonen en ontdooi de erwten.
  2. 2. Leg de paprika’s met een tang op een grote gaspit en zorg ervoor dat de vlammen de paprika’s raken. Draai de paprika's om wanneer de onderkant zwart is geworden. Leg zodra alle kanten zwart zijn de paprika’s in een afsluitbaar zakje. Haal na 10 minuten het velletje eraf en snijd over de lengte in repen. (Paprika’s grillen kan ook in de oven: verwarm de oven voor op 220 graden, besprenkel met olijfolie en grill tot ze zwart zijn.)
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de gnocchi 2 minuten. Zodra ze boven drijven zijn ze klaar. Schep met een schuimspaan uit de pan, doe in een kom en meng met de groene pesto.
  4. 4. Kook in dezelfde pan de sperziebonen 4 minuten en rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten.
  5. 5. Meng de cherrytomaten, de sperziebonen, de erwten en de spinazie door de gnocchi. Verdeel over de borden en leg de reepjes paprika erop. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.
  6. Tip: Ook lekker met verse geitenkaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 713
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 103 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 23