Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gnocchi met groene saus en citroen uit de oven

Gnocchi met groene saus en citroen uit de oven

Ingrediënten

  • 400 gram Gnocchi
  • 1 stuk Broccoli
  • 1 stuk Bouillonblokje
  • 1 stuk Gele ui
  • 300 gram Spinazie
  • 125 gram Creme fraiche
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 1 Bol Mozzarella
Gnocchi met groene saus en citroen uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de gnocchi tot de gnocchi boven komt drijven en schep uit de pan. Laat uitlekken in een vergiet en zet apart tot gebruik. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook samen met het bouillonblokje 10 minuten in de pan met water.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de gele ui. Voeg zodra de ui glazig begint te worden de spinazie toe en bak kort mee.
  3. Giet de broccoli af en doe samen met het spinaziemengsel, de crème fraîche en citroensap naar smaak in een blender of keukenmachine. Pureer tot een gladde saus. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout, peper of citroensap.
  4. Doe de gnocchi en de groene saus in een ovenschaal. Meng goed. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de gnocchi. Breng op smaak met zwarte peper en citroenrasp. Gratineer de gnocchi nog 10 minuten in de oven tot de mozzarella goudbruin kleurt. Serveer in diepe borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 265
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 2