
Gnocchi met romige spruitjes en spekjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
16.12 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Spruitjes
500 gram Gnocchi
125 gram Magere spekblokjes
2 tenen Knoflook
5 takjes Basilicum
1 stuk Citroen
125 ml Slagroom
50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Maak de spruitjes schoon en halveer. Kook ze in een pan met kokend water en een snuf zout in 5-10 minuten beetgaar, afhankelijk van de grootte. Giet af en zet apart. Kook ondertussen de gnocchi in een tweede pan met kokend water tot ze bovendrijven. Schep ze met een draadspaan of lepel uit het water en leg apart.
2. Verwarm een koekenpan met de spekreepjes op middelhoog vuur tot het vet begint te smelten. Hak de knoflook fijn en voeg zodra de spekjes goudbruin kleuren toe aan het vet. Bak nog 5 minuten mee op laag vuur.
3. Scheur de basilicumblaadjes en rasp de citroen. Voeg de spruitjes, gnocchi, slagroom en basilicum toe aan de spekjes. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en -sap. Serveer de gnocchi in diepe borden of kommen en garneer met Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie