

Gnocchi met romige spruitjes en zongedroogde tomaat
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
10.62 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Spruitjes
500 gram Gnocchi
1 stuk Gele uien
2 tenen Knoflook
6 stuks Zongedroogde tomaten op olie
1 bosje Basilicum
1 stuk Citroen
125 ml Kookroom
50 gram Geraspte kaas belegen
Bereidingswijze
1. Breng twee pannen met gezouten water aan de kook. Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren. Kook de spruitjes in 7 minuten beetgaar. Giet af en zet apart. Kook ondertussen de gnocchi in een tweede pan met kokend water tot ze bovendrijven. Schep ze met een draadspaan of lepel uit het water en leg apart.
2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot het glazig begint te worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak nog een paar minuten mee.
3. Scheur de basilicumblaadjes en rasp de citroen. Voeg de spruitjes, gnocchi, kookroom en basilicum toe aan het zongedroogde-tomatenmengsel. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en -sap. Serveer de gnocchi in diepe borden of kommen en garneer met geraspte kaas.
Meer recepten in de categorie