Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gnocchi met romige spruitjes en zongedroogde tomaat

Gnocchi met romige spruitjes en zongedroogde tomaat

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 500 g gnocchi
  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 5 takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 citroen
  • 125 ml kookroom
  • 50 g geraspte kaas
Gnocchi met romige spruitjes en zongedroogde tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng twee pannen met gezouten water aan de kook. Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren. Kook de spruitjes in 7 minuten beetgaar. Giet af en zet apart. Kook ondertussen de gnocchi in een tweede pan met kokend water tot ze bovendrijven. Schep ze met een draadspaan of lepel uit het water en leg apart.
  2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot het glazig begint te worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Scheur de basilicumblaadjes en rasp de citroen. Voeg de spruitjes, gnocchi, kookroom en basilicum toe aan het zongedroogde-tomatenmengsel. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en -sap. Serveer de gnocchi in diepe borden of kommen en garneer met geraspte kaas.