
Gnocchi met tomaat en courgette
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
500 gram gnocchi
4 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 courgette (in halve plakjes)
3 tomaten (in stukjes)
200 milliliter gezeefde tomaten
1 handje basilicum (blaadjes gescheurd)
1 bol mozzarella
Bereidingswijze
1. Kook de gnocchi circa 3 minuten, schep gnocchi die gaan drijven direct uit de pan in een vergiet. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de gnocchi tot ze een krokant laagje hebben. Schep uit de wok en houd apart.
2. Fruit de ui in de rest van de olie. Voeg de knoflook en courgette toe en roerbak 4-5 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 2-3 minuten. Schep de gezeefde tomaten en de helft van de basilicum erdoor en laat de saus zachtjes in 6-8 minuten indikken.
3. Voeg de gnocchi toe. Scheur de mozzarella in stukken en roer kort door de saus. Bestrooi het gerecht met de rest van de basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
855 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
107 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie