
Gnocchi met tonijn in tomaten-spinaziesaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
400 gram gnocchi
250 gram tomatensaus
280 gram tonijn uit blik
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
20 gram zwarte olijven
600 gram verse spinazie
200 gram cherrytomaten
20 gram parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui en pers de knoflook. Halveer de cherrytomaten en laat de tonijnstukken uitlekken.
2. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en wacht tot de blaadjes geslonken zijn. Voeg de cherrytomaten, de tonijn, de olijven en de tomatensaus toe en verwarm nog 8 minuten.
4. Meng de gnocchi door de saus.
5. Verdeel over de borden en serveer met de Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1426 Kj
Calorieën
338 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
31 gram