Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gnocchi met verse worst in romige tomatensaus

Gnocchi met verse worst in romige tomatensaus

Ingrediënten

  • 425 gram tomatenblokjes in blik
  • 500 gram verse worst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 gram verse spinazie
  • 500 gram gnocchi
  • 150 ml slagroom
  • 20 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
Gnocchi met verse worst in romige tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Scheur de basilicum blaadjes. Knijp balletjes vlees uit de worst.
  2. 2. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Roerbak de spinazie tot het geslonken is en schep uit de pan. Bak in dezelfde pan de worst rondom bruin.
  4. 4. Voeg de tomatenblokjes, de witte wijn, de slagroom en 3/4 van de basilicum toe en verwarm 8 minuten. Roer de gnocchi en de spinazie erdoor.
  5. 5. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de overige basilicum.
  6. Tip: Lekker met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 782
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 58 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 44 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 19
  • Vezels 7