
Gnocchi met verse worst in romige tomatensaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
425 gram tomatenblokjes in blik
500 gram verse worst
100 ml droge witte wijn
500 gram verse spinazie
500 gram gnocchi
150 ml slagroom
20 gram basilicum
1 teentje knoflook
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Scheur de basilicum blaadjes. Knijp balletjes vlees uit de worst.
2. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Roerbak de spinazie tot het geslonken is en schep uit de pan. Bak in dezelfde pan de worst rondom bruin.
4. Voeg de tomatenblokjes, de witte wijn, de slagroom en 3/4 van de basilicum toe en verwarm 8 minuten. Roer de gnocchi en de spinazie erdoor.
5. Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de overige basilicum.
Tip: Lekker met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3271 Kj
Calorieën
782 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
31 gram