

Gnocchi uit de oven met groene asperges en pecorino
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
9.75 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Bos Plus groene asperges
1 stuk Courgette
500 gram Gnocchi
1 bosje Peterselie
1 bosje Basilicum
2 tenen Knoflook
30 gram Amandelen
2 theelepel Citroensap
60 gram Pecorino kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Breek de houtige uiteindes van de groene asperges en snijd de asperges in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de courgette, halveer twee keer in de lengte en snijd in kwarten van ongeveer 2 cm dik.
2. Meng de groene aspergestukjes met de courgette, gnocchi, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 35 minuten goudbruin en krokant.
3. Hak ondertussen de kruiden, knoflook en amandelen fijn. Meng met de 3 eetlepels olijfolie, citroenrasp en pecorino.
4. Schep de gnocchi met groenten op vier borden en garneer met de kruidenpesto.
Meer recepten in de categorie