

Gnocchi uit de oven met groenten en salsa verde
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Italiaans
8.17 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Cherrytomaten
2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
1 stuk Courgette
500 gram Gnocchi
1 bosje Basilicum
35 gram Amandelen ongezouten
2 tenen Knoflook
1 theelepel Citroenrasp
50 ml Olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten, snijd de paprika’s in reepjes en de courgette in halve maantjes. Meng met de gnocchi, zout en peper en een scheut milde olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 minuten in de oven tot de gnocchi goudbruin en krokant is.
2. Hak ondertussen de basilicum, amandelen en knoflook fijn. Meng met de citroenrasp en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
3. Haal de gnocchi met groenten uit de oven en verdeel over 4 borden. Garneer met de salsa verde en serveer direct.
Meer recepten in de categorie