Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gnocchi uit de oven met groenten en salsa verde

Gnocchi uit de oven met groenten en salsa verde

Ingrediënten

  • 250 gram Cherrytomaten
  • 2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
  • 1 stuk Courgette
  • 500 gram Gnocchi
  • 1 bosje Basilicum, alleen de blaadjes
  • 35 gram Amandelen ongezouten
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 theelepel Citroenrasp
  • 50 ml Olijfolie extra vierge
Gnocchi uit de oven met groenten en salsa verde product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten, snijd de paprika’s in reepjes en de courgette in halve maantjes. Meng met de gnocchi, zout en peper en een scheut milde olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25-30 minuten in de oven tot de gnocchi goudbruin en krokant is.
  2. 2. Hak ondertussen de basilicum, amandelen en knoflook fijn. Meng met de citroenrasp en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Haal de gnocchi met groenten uit de oven en verdeel over 4 borden. Garneer met de salsa verde en serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 313
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 3