
Gnocchi uit de oven met pompoen
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
1 PLUS Pompoen
1 bak PLUS Champignons (250 g)
3 tenen knoflook
1 zak gnocchi (500 g)
3 el PLUS Olijfolie traditioneel
4 takjes rozemarijn
325 g spinazie
100 g PLUS Crème fraîche
Bereidingswijze
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen eerst door de helft en vervolgens in parten. Schil de parten met een dunschiller en halveer. Maak de champignons schoon, snijd de grote in vieren en halveer de kleine. Pel de tenen knoflook.
Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en verdeel de gnocchi, pompoen en de champignons erover. Pers de knoflook erboven uit en schep de olijfolie, zout en peper naar smaak erdoor. Steek de rozemarijn ertussen en bak de gnocchi in ca. 25-30 minuten op 180 ˚C lichtbruin en krokant. Schep de spinazie door de hete gnocchi, lepel de crème fraîche erover en serveer direct.