

Gochujang zalm met rijst en komkommersalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Komkommer
1 stuk Neutraal peper rood
100 ml Azijn
3 eetlepel Neutraal suiker
300 gram Witte rijst
400 gram PLUS Wilde zalmfilet
2 eetlepel Olijfolie mild
3 tenen Knoflook
1 eetlepel Gochujang
2 eetlepel Honing
2 eetlepel Basterdsuiker
1 eetlepel Sojasaus
Bereidingswijze
1. Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de rode peper in ringen. Breng in een steelpan de azijn met 100 ml water en de suiker aan de kook. Roer door tot de suiker gesmolten is, haal dan van het vuur en voeg de komkommer en rode peper toe. Laat afkoelen.
2. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Dep de zalm droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten aan, tot je de gewenste gaarheid hebt bereikt.
4. Snijd intussen de knoflook fijn. Meng in een steelpan de gochujang, honing, bruine suiker, sojasaus, knoflook en 100 ml water. Verhit tot je een stroperige saus hebt.
5. Dien de rijst op met de zalm, de saus en de komkommersalade.
Meer recepten in de categorie