Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Goed gevulde courgettesoep met dragon en knoflooktoast

Goed gevulde courgettesoep met dragon en knoflooktoast

Ingrediënten

  • 2 stuks courgettes
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 4 stuks ciabattabroodjes
  • 150 gram beenham gesneden
  • 2 stuks uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel dragon
  • 1 stuk groentebouillonblokje
Goed gevulde courgettesoep met dragon en knoflooktoast product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. 2. Pel en snipper de ui, snijd de courgette in blokjes en pers de knoflookteentjes.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de uien. Voeg de courgette samen met de helft van de knoflook toe en fruit nog 3 minuten. Voeg 700 ml water toe en het bouillonblokje. Breng de soep langzaam aan de kook en laat 12 minuten zacht koken.
  4. 4. Meng de kruiden met 2 eetlepels olie en de overige knoflook. Snijd de ciabatta in plakken en besmeer met het kruiden mengsel. Leg de broodjes op de bakplaat en plaats 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. 5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Beleg de broodjes met de plakken beenham.
  6. 6. Verdeel de soep over de kommen met een schepje roomkaas en serveer met de belegde ciabatta broodjes.
  7. Tip: garneren met Bio+ Tuinkers

    Voedingswaarde

  • Kcal 383
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 5