
Goed gevulde courgettesoep met dragon en knoflooktoast
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
2 eetlepels roomkaas
4 stuks ciabattabroodjes
150 gram beenham gesneden
2 stuks uien
4 teentjes knoflook
1 eetlepel oregano
1 eetlepel dragon
1 stuk groentebouillonblokje
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Pel en snipper de ui, snijd de courgette in blokjes en pers de knoflookteentjes.
3. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de uien. Voeg de courgette samen met de helft van de knoflook toe en fruit nog 3 minuten. Voeg 700 ml water toe en het bouillonblokje. Breng de soep langzaam aan de kook en laat 12 minuten zacht koken.
4. Meng de kruiden met 2 eetlepels olie en de overige knoflook. Snijd de ciabatta in plakken en besmeer met het kruiden mengsel. Leg de broodjes op de bakplaat en plaats 8 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Beleg de broodjes met de plakken beenham.
6. Verdeel de soep over de kommen met een schepje roomkaas en serveer met de belegde ciabatta broodjes.
Tip: garneren met Bio+ Tuinkers
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1610 Kj
Calorieën
383 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
18 gram