Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Goed gevulde salade met gepocheerd ei, avocado en biet

Goed gevulde salade met gepocheerd ei, avocado en biet

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 80 gram hüttenkäse
  • 2 avocado’s (in dunne plakjes gesneden)
  • 4 sneetjes Volkorenbrood (in grove stukken gesneden)
  • 1 pakje gekookte biet (in partjes gesneden)
  • 1 kleine rode ui (dun gesneden)
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 komkommer (in dunne linten gesneden)
  • 1 bakje alfalfa
  • 100 gram sla melange
  • 1 bakje courgette spaghetti
  • Olijfolie
  • Natuurazijn
  • Peper
  • Extra nodig: hoge kookpan, koekenpan, kookpan, garde en een bakje met ijswater
Goed gevulde salade met gepocheerd ei, avocado en biet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Vul de kookpan voor ¾ met water en een goede scheut azijn, zet de pan op het vuur en breng het geheel aan de kook. Breek de eieren en doe ze allemaal apart in een bakje of een kopje. Als het water kookt draai je het vuur zachter tot dat het water net niet meer kookt, geef een goede draai met de garde in de pan tot je een draaikolk hebt in het water en doe de eieren één voor één 3,5 minuut in de pan. Koel de eieren daarna terug in een bakje met ijswater. Zet een andere pan met water op het vuur om de courgette spaghetti in te blancheren en spoel deze daarna koud af.
  2. 2. Bak de stukken Volkorenbrood samen met de knoflook in de koekenpan in ruime hoeveelheid olijfolie krokant en leg ze daarna op een stukje keukenpapier.
  3. 3. Mix de hüttenkäse met een scheut olijfolie en peper. Mix de salade met de courgette spaghetti en voeg er wat olijfolie en peper aan toe. Maak het bord op door eerst de salade er in te doen en verdeel de rest van de ingrediënten er overheen en als laatste het gepocheerde ei.

Variatie

Tip om een ei simpeler te pocheren: bekleed de binnenkant van een (koffie)kopje met huishoudfolie en breek daarin een ei. Pak de vier punten van de huishoudfolie en knoop die vervolgens dicht tot er een soort zakje om het ei ontstaat, zorg er daarbij voor dat er geen lucht in het zakje zit. Doe het zakje 3,5 minuut in de pan met kokend water, laat daarna het zakje buiten de pan afkoelen en knip het zakje open. Je kunt nu het gepocheerde ei eruit halen.