

Goed gevulde tomatensoep met mini gnocchi
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Soep
8.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket tomatensoep
1 stuk Courgette
1 stuk Gele paprika
2 stuks Bleekselderij
250 gram Mini gnocchi
5 takjes Peterselie
80 gram Jong belegen kaas
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept heb je een staafmixer of blender nodig.
2. Schrap de wortel uit het verspakket en snijd de wortel en tomaten in kleine stukjes. Snijd de ui in dunne ringen, hak de knoflook fijn en pluk de tijmtakjes. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Voeg de wortel, peper en zout toe. Bak nog vijf minuten terwijl je regelmatig roert.
3. Voeg de tomatenblokjes samen met de tijm en 750 ml water toe. Breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 10-15 minuten koken tot de wortel zacht en gaar is.
4. Verwijder ondertussen de uiteindes van de courgette en de zaadlijsten van de paprika. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukjes van 1 centimeter breed. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de courgette, paprika en bleekselderij in 10 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
5. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mini gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Schep de gnocchi uit de pan en leg apart. Hak de peterselie fijn.
6. Pureer de tomaten en wortel met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Verdeel de gebakken groenten en gnocchi over vier soepkommen of diepe borden. Schenk de soep erop en garneer met de peterselie en geraspte kaas.
Meer recepten in de categorie