Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Goed gevulde tomatensoep met mini gnocchi

Goed gevulde tomatensoep met mini gnocchi

Ingrediënten

  • 1 PLUS Verspakket tomatensoep
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 g mini gnocchi
  • 5 takjes peterselie
  • 80 g jong belegen kaas, geraspt
Goed gevulde tomatensoep met mini gnocchi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schrap de wortel uit het verspakket en snijd de wortel en tomaten in kleine stukjes. Snijd de ui in dunne ringen, hak de knoflook fijn en pluk de tijmtakjes. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op laag vuur en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee. Voeg de wortel, peper en zout toe. Bak nog vijf minuten terwijl je regelmatig roert.
  2. 2. Voeg de tomatenblokjes samen met de tijm en 750 ml water toe. Breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 10-15 minuten koken tot de wortel zacht en gaar is.
  3. 3. Verwijder ondertussen de uiteindes van de courgette en de zaadlijsten van de paprika. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in stukjes van 1 centimeter breed. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de courgette, paprika en bleekselderij in 10 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mini gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Schep de gnocchi uit de pan en leg apart. Hak de peterselie fijn.
  5. 5. Pureer de tomaten en wortel met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Verdeel de gebakken groenten en gnocchi over vier soepkommen of diepe borden. Schenk de soep erop en garneer met de peterselie en geraspte kaas.

Variatie

Let op: voor dit recept heb je een staafmixer of blender nodig.