Granité van koffie - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Granité van koffie

Granité van koffie

Granité van koffie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 240 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 ml Espresso
  • 200 g Witte kristalsuiker
  • Handje pecannoten
  • 200 ml Slagroom
  • 2 el Vanillesuiker
Bereiden
Zet 250 ml espresso koffie. Echt goed pittig. Los hier 100 gr suiker in op. Schenk de koffie in een platte bak en zet 3 uur in de vriezer.
Roer elk half uur om met een vork.
Smelt 100 gr witte kristal suiker in een koekenpan op matig vuur tot de suiker goudbruin gaat kleuren. Strooi er 1 handvol pecan noten bij en schep snel een paar keer om in de caramel. Giet de pan leeg boven een stuk bakpapier. Laat helemaal afkoelen en hak grof.
Klop ondertussen 200 ml slagroom op met 2 el vanille suiker.
Schep de granité in een glas, lepel de slagroom erop en bestrooi met de noten.