
Granola met koffie en noten
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 el oploskoffie rood (pot 200 g)
50 g bloemenhoning (knijpfles 350 g)
150 g muesli (zak 1000 g)
125 g ongezouten notenmix (zak 180 g)
1 tl kaneel (potje 40 g)
1 mango
500 g yoghurt Griekse stijl naturel (beker 1 liter)
Extra nodig: bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de oploskoffie in een ruime kom en meng met 1 tl warm water tot een papje. Roer de honing erdoor.
Schep de muesli, de noten en de kaneel door de mokkahoning, zodat alles met een dun laagje honing is bedekt.
Verdeel het mengsel over de bakplaat tot een dikte van max. 1 cm.
Bak de granola in de oven in 10 min. goudbruin. Schuif de granola met het bakpapier van de bakplaat, laat afkoelen en krokant worden.
Schil en snijd intussen de mango in blokjes.
Schep de yoghurt in 4 glazen. Verdeel de mango en granola erover. Bewaar de rest van de granola in een gesloten pot (max. 3 weken).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
584 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
16 gram