Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Granola met koffie en noten

Granola met koffie en noten

Ingrediënten

  • 1 el oploskoffie rood (pot 200 g)
  • 50 g bloemenhoning (knijpfles 350 g)
  • 150 g muesli (zak 1000 g)
  • 125 g ongezouten notenmix (zak 180 g)
  • 1 tl kaneel (potje 40 g)
  • 1 mango
  • 500 g yoghurt Griekse stijl naturel (beker 1 liter)
  • Extra nodig: bakplaat, bakpapier
Granola met koffie en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de oploskoffie in een ruime kom en meng met 1 tl warm water tot een papje. Roer de honing erdoor.
  2. Schep de muesli, de noten en de kaneel door de mokkahoning, zodat alles met een dun laagje honing is bedekt.
  3. Verdeel het mengsel over de bakplaat tot een dikte van max. 1 cm.
  4. Bak de granola in de oven in 10 min. goudbruin. Schuif de granola met het bakpapier van de bakplaat, laat afkoelen en krokant worden.
  5. Schil en snijd intussen de mango in blokjes.
  6. Schep de yoghurt in 4 glazen. Verdeel de mango en granola erover. Bewaar de rest van de granola in een gesloten pot (max. 3 weken).

    Voedingswaarde

  • Kcal 584
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 34 g