

Granolarepen met chocolade en noten
Tussendoor
12 pers.
ca. 80 min
Hollands
Ingrediënten
200 g PLUS Muesli naturel
1 pot hazelnoten (95 g)
3 el rozijnen
100 g PLUS Bloemenhoning
75 g PLUS Pindakaas
1 el cacao
100 g PLUS Pure chocoladereep, in blokjes
Bereidingswijze
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rooster in een droge koekenpan de muesli 5 min., tot de havervlokken lichtbruin kleuren. Schud ze op een schaal.
Rooster in de pan de hazelnoten lichtbruin en doe ze bij de muesli. Voeg ook de rozijnen toe. Verwarm intussen in een steelpan de honing met de pindakaas en cacao. Roer glad en schenk bij het mueslinotenmengsel. Meng goed en verdeel over de ovenschaal.
Druk met de achterkant van een lepel het mueslimengsel zo stevig mogelijk aan. Leg eventueel een 2e vel bakpapier erop en druk de koek met de hand aan. Laat afkoelen.
Smelt in een hittebestendige kom boven een pan heet water de chocolade. Verdeel de gesmolten chocolade over de granolakoek. Zet de koek in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.
Snijd de granolakoek met een scherp mes in 12 repen. Bewaar ze op een koele plek.
Bewaartip
Granen en noten zijn rijk aan plantaardige eiwitten. Muesli bevat ook veel vezels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
240 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
25 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.10 gram
Meer recepten in de categorie