Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gratin met aardappel, zoete aardappel en biet

Gratin met aardappel, zoete aardappel en biet

Ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 400 g zoete aardappelen
  • 400 g gekookte bietjes
  • 1 teen knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 150 g Zwitserse gruyère kaas
  • 250 ml slagroom
  • Ovenschaal 20 x 30 cm
  • Aluminiumfolie
Gratin met aardappel, zoete aardappel en biet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met boter. Schil de aardappelen en zoete aardappel. Schaaf ze met de biet met een schaaf, keukenmachine of mandoline in dunne plakjes. Verdeel de plakjes naast elkaar, gegroepeerd over de ovenschaal. Bestrooi tussendoor met zout naar smaak.
  2. 2 Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de tijm (houd 2 mooie takjes achter voor garnering) en verdeel ze over de schaal. Rasp de kaas. Schenk de slagroom erover, bestrooi met de kaas en dek af met aluminiumfolie. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Verwijder na 30 min. de folie. Garneer met de achtergehouden tijm.
  3. Handig Je kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden en de dag zelf weer opwarmen. Verwarm de gratin in ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Wordt het te bruin, dek af met aluminiumfolie.

Variatie

Lekker met de Beter Leven Culinaire filetrollade cranberry (800 g) of met hertenbiefstuk.

    Voedingswaarde

  • Kcal 455
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 35 g
  • Vet 28 g