
Gravad lax
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
600 gram zalmfilets (met vel)
25 gram grof zeezout
25 gram suiker
1 theelepel peper (versgemalen)
1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
1 komkommer (gewassen, in dunne plakjes)
2 eetlepels water
1 eetlepel citroensap
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel suiker
1 snufje zout
Bereidingswijze
1. Meng het zout met de suiker en peper en verdeel de helft ervan op een stuk vershoudfolie.
2. Leg de stukken zalm met het vel naar beneden op het zoutmengsel en bestrooi de bovenkant van de vis met de rest van het mengsel.
3. Vouw de folie goed om de zalm heen en leg het pakket in een schaal.
4. Leg een bord of plankje op het pakketje en zet de schaal minimaal 3 dagen in de koelkast. Draai het pakket elke dag om.
5. Meng op de dag dat je de zalm gaat aansnijden de ingrediënten voor de komkommer en laat dit enkele uren in de koelkast marineren.
6. Veeg het zoutmengsel zo veel mogelijk van de zalm en snijd de zalm in dunne schuine plakken.
7. Leg de plakken op een schaal en bestrooi met verse dille.
8. Serveer met de gemarineerde komkommer.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie