
Griekse bonensalade
Lunch
6 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
6 vleestomaten
1 pot witte bonen (à 800 g)
2 rode uien (in dunne halve ringen)
4 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
300 gram feta (verkruimeld)
150 gram zwarte olijven (zonder pit)
0.5 komkommers (in plakjes)
2 eieren
6 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels verse tijm
3 eetlepels azijn
100 milliliter olijfolie
Bereidingswijze
1. Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in reepjes.
2. Spoel de bonen in een vergiet af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
3. Snijd de olijven in plakjes en houd circa 50 gram achter voor de garnering. Kook de eieren hard en pel ze.
4. Roer ondertussen voor de dressing de tomatenketchup, de tijm, de azijn of het citroensap en wat zout en peper door elkaar. Klop er de olie door.
5. Doe de tomaat, de bonen, de ui, de bosui, de feta en 100 gram van de olijven in een kom en schep met de dressing door elkaar.
6. Laat de salade rusten en schep kort voor het serveren nogmaals om. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooi met de peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden olijven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie