
Griekse bowl met fetagehaktballetjes en kruidenrisoni
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
32.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Zoete trostomaatjes
2 tenen Knoflook
100 gram Feta
500 gram Rundergehakt
2 theelepel Oregano
1 stuk Ei
40 gram Paneermeel
300 gram Risoni
1 Plant Peterselie
1 Plant Munt
1 bosje Dille
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Pof de tomaatjes in 15-20 minuten in de oven.
2. Hak de knoflook fijn en verbrokkel de feta. Meng het gehakt met de knoflook, feta, oregano, het ei, paneermeel, peper en zout. Rol gehaktballetjes van het mengsel en verwarm een grote koekenpan met twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de balletjes goudbruin en gaar.
3. Kook ondertussen de risoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Hak de peterselie, munt en dille fijn. Giet de risoni af en meng met de kruiden, het citroensap, citroenrasp en twee eetlepels extra vierge olijfolie. Zet apart.
4. Serveer de kruidenrisoni met de gehaktballetjes en gepofte tomaatjes.
Meer recepten in de categorie