
Griekse bowls met geroosterde feta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
25.38 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode ui
500 gram Cherrytomaten
2 stuks Puntpaprika
400 gram Feta
2 theelepel Tijmblaadjes
250 gram Risoni
75 gram Pistachenoten
2 stuks Avocado
1 bosje Basilicum
1 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui grof en halveer de cherrytomaten. Verwijder de groene uiteindes en zaadlijsten van de puntpaprika, en snijd in reepjes. Meng de rode ui met de cherrytomaten, puntpaprika, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en verdeel over een ovenschaal.
2. Leg de fetablokken op het tomatenmengsel. Besprenkel met olijfolie en de tijm. Rooster 20 minuten in de oven. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de risoni beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en zet apart.
3. Dop de pistachenoten en hak de nootjes grof. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Scheur de grote basilicumblaadjes in grove stukken.
4. Haal de ovenschaal uit de oven. Schep voorzichtig de feta uit de schaal en leg apart. Meng de risoni en de helft van de basilicum door het tomatenmengsel. Top met de avocadoblokjes en citroenrasp. Leg nu de feta terug op het gerecht. Garneer met de gehakte pistachenoten en resterende basilicumblaadjes.
Meer recepten in de categorie