
Griekse gehaktballetjes met tzatziki en een boerenkoolsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
400 gram yoghurt
300 gram boerenkool
2 stuks rode uien
2 teentjes knoflook
150 gram witte kaas
1 stuk komkommer
20 gram krulpeterselie
10 gram munt
350 gram cherrytomaten
4 stuks pitabroodjes
6 eetlepels paneermeel
1 stuk ei
Bereidingswijze
1. Pel en snipper één rode ui en snijd de andere rode ui in dunne ringen. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten in partjes en rasp de komkommer. Verkruimel de witte kaas en hak de peterselie en de munt fijn.
2. Kneed het gehakt met de gesnipperde rode ui, het ei, de helft van de peterselie, de helft van de munt, de helft van de knoflook en de helft van het paneermeel tot een geheel. Draai kleine balletjes van het gehakt en rol door het resterende paneermeel.
3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 minuten rondom goudbruin, zet het vuur laag en laat de balletjes met de pan op de deksel 8 minuten zachtjes doorbakken.
4. Knijp het vocht uit de geraspte komkommer en meng samen met de overgebleven knoflook en de yoghurt tot een frisse tzatziki saus.
5. Meng de boerenkool met een scheutje olijfolie, de rode uienringen, de tomaten, de witte kaas, de overgebleven munt en de peterselie tot een salade.
6. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Snijd de pitabroodjes open, bestrijk de binnenkant met de tzatzikisaus en vul de broodjes met de boerenkoolsalade en de gehaktballetjes.
8. Verdeel de broodjes over de borden en serveer met extra tzatzikisaus en boerenkoolsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3038 Kj
Calorieën
723 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
47 gram