Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Griekse gehaktballetjes met tzatziki en een boerenkoolsalade

Griekse gehaktballetjes met tzatziki en een boerenkoolsalade

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram yoghurt
  • 300 gram boerenkool
  • 2 stuks rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram witte kaas
  • 1 stuk komkommer
  • 20 gram krulpeterselie
  • 10 gram munt
  • 350 gram cherrytomaten
  • 4 stuks pitabroodjes
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 1 stuk ei
Griekse gehaktballetjes met tzatziki en een boerenkoolsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper één rode ui en snijd de andere rode ui in dunne ringen. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten in partjes en rasp de komkommer. Verkruimel de witte kaas en hak de peterselie en de munt fijn.
  2. 2. Kneed het gehakt met de gesnipperde rode ui, het ei, de helft van de peterselie, de helft van de munt, de helft van de knoflook en de helft van het paneermeel tot een geheel. Draai kleine balletjes van het gehakt en rol door het resterende paneermeel.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 minuten rondom goudbruin, zet het vuur laag en laat de balletjes met de pan op de deksel 8 minuten zachtjes doorbakken.
  4. 4. Knijp het vocht uit de geraspte komkommer en meng samen met de overgebleven knoflook en de yoghurt tot een frisse tzatziki saus.
  5. 5. Meng de boerenkool met een scheutje olijfolie, de rode uienringen, de tomaten, de witte kaas, de overgebleven munt en de peterselie tot een salade.
  6. 6. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. 7. Snijd de pitabroodjes open, bestrijk de binnenkant met de tzatzikisaus en vul de broodjes met de boerenkoolsalade en de gehaktballetjes.
  8. 8. Verdeel de broodjes over de borden en serveer met extra tzatzikisaus en boerenkoolsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 723
  • Eiwit 47 g
  • Koolhydraten 61 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 7