
Griekse hamburgers met fetaspread en gegrilde tomaat
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
26.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Romatomaten
100 gram Feta
1 bosje Dille
1 Teen Knoflook
150 gram Griekse yoghurt
5 stuks Hamburgers
1 stuk Komkommer
1 stuk Rode ui
1 stuk Little gem
4 stuks Italiaanse bollen
Bereidingswijze
1. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Snijd de tomaten in dikke plakken van 2 centimeter dik. Besmeer met een beetje zonnebloemolie en grill tot je donkere grillstrepen ziet. Leg de tomatenplakken op een bordje en besprenkel met zeezout en zwarte peper.
2. Verbrokkel de feta en plet met een vork. Hak de dille fijn en rasp de knoflook. Meng de yoghurt, dille en knoflook door de feta. Breng op smaak met twee eetlepels extra vierge olijfolie en een beetje zwarte peper. Zet apart.
3. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de hamburgers goudbruin tot de gewenste garing. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verwijder de uiteindes van de komkommer en maak dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verwijder de buitenste bladeren van de little gems en haal de blaadjes los van elkaar. Halveer de Italiaanse bollen.
5. Besprenkel de onderkantjes van de Italiaanse bollen met een beetje olijfolie. Leg hierop de sla, burgers, tomaat, fetaspread, rode ui en komkommerlinten. Top met de bovenkantjes. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie