
Griekse maaltijdsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 tenen Knoflook
1/4 Bio+ Citroen
1 blok Feta
6 Bio+ Trostomaten
1 Bio+ Komkommer
1 Bio+ Rode ui
1 pot Zwarte olijven
1 bos Platte peterselie
6 EL Olijfolie extra vierde
1 EL Bio+ Bloemenhoning
4 Bio+ Kipdijfilets
2 EL Rode wijnazijn
4 Pitabroodjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2.Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele gedeelte) en breek de feta in stukjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in grove stukken. Snijd de uiteindes van de komkommer. Halveer in de lengte en snijd in schuine plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
3.Verwijder de schil van de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de olijven in grove stukjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie. Hak de peterselieblaadjes fijn.
4. Meng voor de honingdressing de helft van de olijfolie met de honing, citroenrasp en knoflook. Meng de kippendijfilets en feta met de honingdressing. Breng op smaak met zwarte peper en een beetje zout.
5. Doe de kippendijfilets en feta in een ovenschaal. Bak de feta en kip samen in de oven 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.
6. Meng voor de salade de tomaten met de komkommer, rode ui, olijven, peterselie, resterende olijfolie en azijn. Breng de salade op smaak met zwarte peper.
7. Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en rooster de laatste 5 minuten mee in de oven. Snijd in kleine stukjes.
8. Serveer de geroosterde pita brood met de Griekse maaltijdsalade. Verdeel de kip en de feta op de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
592 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
4 gram