
Griekse orzo salade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
275 gram orzo
8 stuks minikomkommers
1 stuk rode ui
4 stuks tomaten
1 blik kikkererwten
200 gram fetakaas
130 gram kalamata olijven (uitgelekt)
2 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 bakje platte (peterselie)
8 takjes dille
1 stuk versgemalen peper
1 stuk zout
Bereidingswijze
1. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking. Spoel goed af en laat volledig uitlekken.
2. Snij de komkommertjes in plakjes. Hak de tomaten grof en snipper de rode ui.
3. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken.
4. Hak de peterselie en de dille fijn.
5. Pers de knoflook en meng met de azijn. Roer er de olijfolie doorheen en breng op smaak met peper en zout.
6. Meng alles door elkaar en breng op smaak met de dressing. Garneer met blokjes feta en de olijven.
Meer recepten in de categorie