
Griekse salsa
Bijgerecht
4 pers.
ca. 10 Min
Grieks
Ingrediënten
2 avocado's
4 tomaten
150 gram zwarte olijven
2 rode uien
200 gram feta
2 eetlepels peterselie
4 eetlepels olijfolie
2 citroenen
Bereidingswijze
Schil 2 avocado’s en snijd deze in blokjes. Snijd 4 tomaten in kleine blokjes. Snijd de zwarte olijven, zonder pit, in plakjes. Snipper 2 rode uien. Snijd de feta in blokjes. Hak de peterselie plat en pers 2 citroenen. Schep de avocadoblokjes met de tomaten, olijven, ui en feta door elkaar.
Meng de peterselie met de olijfolie en het citroensap.
Breng op smaak met zout en peper en schep de dressing door het avocadomengsel.
Lekker bij brood, kip of vlees.
Variatietip!
Voeg voor een kruidige dressing 1 theelepel gyroskruiden toe aan de olijfolie.
Meer recepten in de categorie