Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Griekse spanakopita met feta
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS

Griekse spanakopita met feta

hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Mediterraans
11.01 voor 4 pers.

Ingrediënten

1 stuk Prei
500 gram Spinazie gewassen
1 stuk Rode uien
2 tenen Knoflook
1 bosje Dille
1 bosje Munt
1 bosje Peterselie
200 gram Feta
1 stuk Ei
224 gram Filodeeg

Kies producten

PLUS Prei
Per 1 st
0.
65
1
1
PLUS Rode uien
Per 1000 g
1.
25
1
1
Neutraal Knoflook
Per 2 st
1.
39
1
1
Biologisch PLUS Munt
Per 1 st
1.
99
1
1
Biologisch PLUS Peterselie
Per 1 st
1.
99
1
1
Duca Filodeeg
Per 224 g
1.
89
1
1

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. het uiteinde en de buitenste bladeren van de prei. Halveer in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Was in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken.
2. Snijd de spinazie fijn en doe in een grote kom. Snipper de rode ui, hak de knoflook en kruiden fijn. Meng de rode ui, knoflook en kruiden door de spinazie, samen met een halve theelepel zout. Verbrokkel de feta en breek het ei erboven. Meng goed en masseer in met je handen.
3. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel 4 stukken filodeeg over de bodem en besprenkel elk vel met een klein beetje olijfolie. Vouw de randen zo over de zijkanten zodat elke kant goed wordt bedekt. Het deeg mag (en hoort) over de randen te hangen. Verfrummel nog 2 stukken filodeeg en verdeel over de bodem. Besprenkel met olijfolie.
4. Verdeel de helft van het spinaziemengsel over het deeg. Verfrummel 4 vellen filodeeg en leg op de spinazie. Besprenkel met olijfolie. Verdeel de resterende spinazie erover. Vouw het overhangende over de spinazie naar binnen en besprenkel met olijfolie. Verfrummel het laatste deeg wederom, leg bovenop en besprenkel met olijfolie.
5. Snijd het geheel voorzichtig in 4 tot 8 stukken en bak in 45-60 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin, krokant en gaar is.
6. Haal de spanakopita uit de oven en verdeel over borden.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Lekker met Laagblijvers
Lekker met Laagblijvers
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen