Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene curry met courgette en basilicum

Groene curry met courgette en basilicum

Ingrediënten

  • 2 stuks courgettes
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 blikje tuinboon
  • 6 takjes basilicum
  • 6 takjes munt
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 bosje koriander
  • 2 stuks limoenen
Groene curry met courgette en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Was en snijd de courgette in plakken en giet de tuinbonen en kikkererwten af. Pers één limoen en snijd de ander in partjes. Snijd de basilicum, de munt en de koriander grof.
  2. 2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de courgette en de curry pasta aan. Voeg de tuinbonen, de kikkererwten en de kokosmelk toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  4. 4. Meng de basilicum en de munt door de curry.
  5. 5. Meng de rijst met het limoensap.
  6. 6. Schep de rijst in kommen, schep de curry erbij en garneer met de koriander en de partjes limoen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 577
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 81 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 13