
Groene curry met courgette en basilicum
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
1 blikje kikkererwten
1 blikje tuinboon
6 takjes basilicum
6 takjes munt
2 eetlepels groene currypasta
200 ml kokosmelk
300 gram zilvervliesrijst
1 bosje koriander
2 stuks limoenen
Bereidingswijze
1. Was en snijd de courgette in plakken en giet de tuinbonen en kikkererwten af. Pers één limoen en snijd de ander in partjes. Snijd de basilicum, de munt en de koriander grof.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de courgette en de curry pasta aan. Voeg de tuinbonen, de kikkererwten en de kokosmelk toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
4. Meng de basilicum en de munt door de curry.
5. Meng de rijst met het limoensap.
6. Schep de rijst in kommen, schep de curry erbij en garneer met de koriander en de partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2427 Kj
Calorieën
577 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
81 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie