Groene curry met witlof - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene curry met witlof

Groene curry met witlof

Groene curry met witlof product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 stronkjes witlof
  • 70 g Thaise groene curry kruidenpasta (Fairtrade)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 100 g ongezouten cashew noten (Fairtrade)
  • 150 g sugarsnaps
  • 250 g mihoen
  • 400 ml kokosmelk (Fairtrade)
  • paar takjes verse koriander
  • EXTRA bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het witlof in de lengte in dunne parten. Meng het lof in een kom met de currypasta en olie. Verdeel over de bakplaat samen met de limoenhelften. Bestrooi met de cashewnoten en rooster alles 15 min. in de oven.
Maak ondertussen de sugarsnaps schoon. Breng een pan water aan de kook en kook ze 1 min. Hou apart. Bereid de mihoen volgens de aan wijzingen op de verpakking.
Schep het witlof en de cashewnoten in een hapjespan, laat de limoenen iets afkoelen en knijp erboven uit. Meng de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur nog even doorkoken en dikker worden. Schep de sugarsnaps er op het laatst door.
Verdeel de noedels over kommen of borden en schep de curry erop. Garneer met de verse koriander.
Variatie
Groene curry is niet zo pittig. Hou je juist van scherp, bak dan een fijngesneden rood pepertje mee in de oven.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
68 g
vet
39 g
Kcal
690