
Groene curry met witlof
4 pers.
ca. 30 min
Thais
Ingrediënten
6 stronkjes witlof
70 g Thaise groene curry kruidenpasta (Fairtrade)
2 el zonnebloemolie
1 limoen, gehalveerd
100 g ongezouten cashew noten (Fairtrade)
150 g sugarsnaps
250 g mihoen
400 ml kokosmelk (Fairtrade)
paar takjes verse koriander
EXTRA bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het witlof in de lengte in dunne parten. Meng het lof in een kom met de currypasta en olie. Verdeel over de bakplaat samen met de limoenhelften. Bestrooi met de cashewnoten en rooster alles 15 min. in de oven.
Maak ondertussen de sugarsnaps schoon. Breng een pan water aan de kook en kook ze 1 min. Hou apart. Bereid de mihoen volgens de aan wijzingen op de verpakking.
Schep het witlof en de cashewnoten in een hapjespan, laat de limoenen iets afkoelen en knijp erboven uit. Meng de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur nog even doorkoken en dikker worden. Schep de sugarsnaps er op het laatst door.
Verdeel de noedels over kommen of borden en schep de curry erop. Garneer met de verse koriander.
Variatietip!
Groene curry is niet zo pittig. Hou je juist van scherp, bak dan een fijngesneden rood pepertje mee in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
690 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
68 gram
Eiwitten
31 gram