Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene curry met witlof

Groene curry met witlof

Ingrediënten

  • 6 stronkjes witlof
  • 70 g Thaise groene curry kruidenpasta (Fairtrade)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 100 g ongezouten cashew noten (Fairtrade)
  • 150 g sugarsnaps
  • 250 g mihoen
  • 400 ml kokosmelk (Fairtrade)
  • paar takjes verse koriander
  • EXTRA bakpapier
Groene curry met witlof product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het witlof in de lengte in dunne parten. Meng het lof in een kom met de currypasta en olie. Verdeel over de bakplaat samen met de limoenhelften. Bestrooi met de cashewnoten en rooster alles 15 min. in de oven.
  2. Maak ondertussen de sugarsnaps schoon. Breng een pan water aan de kook en kook ze 1 min. Hou apart. Bereid de mihoen volgens de aan wijzingen op de verpakking.
  3. Schep het witlof en de cashewnoten in een hapjespan, laat de limoenen iets afkoelen en knijp erboven uit. Meng de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur nog even doorkoken en dikker worden. Schep de sugarsnaps er op het laatst door.
  4. Verdeel de noedels over kommen of borden en schep de curry erop. Garneer met de verse koriander.

Variatie

Groene curry is niet zo pittig. Hou je juist van scherp, bak dan een fijngesneden rood pepertje mee in de oven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 690
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 68 g
  • Vet 39 g