
Groene groenten met beenham en honing-mosterddressing
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
50 gram walnoten (grof gehakt)
150 gram peultjes (afgehaald)
150 gram sugarsnaps
150 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
75 gram rucola
2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
100 gram roquefort (verbrokkeld)
250 gram beenham (in plakken, vleeswaren)
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
Bereidingswijze
1. Rooster de noten in een droge hete koekenpan.
2. Kook de peultjes, sugarsnaps en doperwten 5-7 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of 4 borden. Schep de groenten door de dressing.
4. Verdeel het groentemengsel over de rucola. Strooi de basilicum en kaas erover. Leg de ham, in rolletjes of roosjes gevouwen, erbij en strooi de noten over het gerecht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie