
Groene groentensoep met romige mozzarella en chili olie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
31.88 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Prei
2 tenen Knoflook
400 gram Doperwten
300 gram Spinazie
400 gram Snijbonen
750 ml Groentebouillon
75 ml Extra vierge olijfolie
1 theelepel Chili vlokken
1 bosje Basilicum
250 ml Skyr creamy
2 theelepel Citroensap
250 gram Buffelmozzarella
Bereidingswijze
1. Snijd de prei in ringen en was in een vergiet onder de koude kraan. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie en bak hierin de prei tot het witte gedeelte glazig begint te worden, ongeveer 7 minuten. Roer regelmatig, rasp de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. Bak nog een paar minuten.
2. Voeg de doperwten, spinazie, snijbonen en 500 ml van de bouillon toe. Breng aan de kook. Verwarm ondertussen de olie met de chilivlokken op laag vuur tot de chili begint te geuren. Draai het vuur uit en laat zo staan.
3. Kook de groenten ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Scheur de basilicum in stukjes en meng door de groenten. Doe de groenten met de bouillon in een blender en pureer tot een gladde soep. Voeg eventueel extra bouillon toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
4. Doe de soep terug in de pan en roer de skyr erdoorheen. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Scheur de mozzarella in stukjes. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de mozzarella en chili olie.
Meer recepten in de categorie