
Groene-groentesalade
4 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
1 sjalot, fijngesnipperd
2 el wittewijnazijn
5 el olijfolie extra vierge
150 g sugarsnaps (bakje)
150 gram haricots verts (Fairtrade, zakje 150 g)
1 kleine broccoli, in kleine roosjes
50 g notenmelange met cranberry’s
1/2 bakje tuinkers
Bereidingswijze
Meng in een kommetje de sjalot met de azijn en laat 5 minuten marineren. Klop daarna de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de sugarsnaps 2 minuten, schep met een schuimspaan uit het water in een vergiet, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Kook de haricots verts 4 minuten, schep in het vergiet, spoel koud en laat uitlekken. Kook tot slot de broccoliroosjes 2 minuten. Schep ook in het vergiet, spoel kort koud af en laat uitlekken.
Schep de groenten in een kom om met de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade in kommetjes of een grote schaal. Hak de noten grof en strooi over de salade. Knip de tuinkers los en verdeel over de salade.
Variatietip!
Gebruik kant-en-klare courgettespaghetti (zak 275 g). Blancheer 1 minuut in kokend water of verwerk rauw door de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie