Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene-groentesalade

Groene-groentesalade

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 150 g sugarsnaps (bakje)
  • 150 gram haricots verts (Fairtrade, zakje 150 g)
  • 1 kleine broccoli, in kleine roosjes
  • 50 g notenmelange met cranberry’s
  • 1/2 bakje tuinkers
Groene-groentesalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng in een kommetje de sjalot met de azijn en laat 5 minuten marineren. Klop daarna de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  2. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de sugarsnaps 2 minuten, schep met een schuimspaan uit het water in een vergiet, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken. Kook de haricots verts 4 minuten, schep in het vergiet, spoel koud en laat uitlekken. Kook tot slot de broccoliroosjes 2 minuten. Schep ook in het vergiet, spoel kort koud af en laat uitlekken.
  3. Schep de groenten in een kom om met de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade in kommetjes of een grote schaal. Hak de noten grof en strooi over de salade. Knip de tuinkers los en verdeel over de salade.

Variatie

Gebruik kant-en-klare courgettespaghetti (zak 275 g). Blancheer 1 minuut in kokend water of verwerk rauw door de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 275
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 9 g
  • Vet 23 g