
Groene-koolstamppot met gerookte ketjaptofu
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
36.32 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappels
75 ml Ketjap manis
1 eetlepel Sojasaus
2 centimeter Gember
1 Mespunt Chinese 5-spice kruiden
200 gram Vivera tofu gerookt
1 stuk Gele ui
25 gram Roomboter
400 gram Groene kool
50 ml Volle melk
1 eetlepel Sambal oelek
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10-15 minuten beetgaar. Meng ondertussen de ketjap manis met de sojasaus, gember en Chinese 5-spice. Snijd de gerookte tofu in reepjes van 2 x 3 centimeter.
2. Meng de tofu met de ketjapmarinade. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie. Bak hierin de tofu 10 minuten op middelhoog vuur, tot de marinade iets is ingedikt en de tofu plakkerig wordt.
3. Snijd de ui in ringen. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met de roomboter en fruit hierin de uien. Voeg na twee minuten de groene kool toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
4. Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en voeg de warme melk toe. Stamp tot een gladde puree. Roer de gebakken groene kool erdoor en tot slot ook de sambal. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
5. Schep de groene-koolstamppot op 4 borden en serveer met de gerookte ketjaptofu.
Meer recepten in de categorie