Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene-koolstamppot met worst

Groene-koolstamppot met worst

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 3 el bak & braad vloeibaar
  • 4 saucijzen
  • 1 gele ui
  • 25 g roomboter
  • 400 g groene kool gesneden
  • 100 ml warme melk
  • 2 el tomatentapenade
Groene-koolstamppot met worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10-15 minuten beetgaar.
  2. Verwarm een koekenpan met de bak & braad vloeibaar. Bak hierin de saucijzen rondom bruin en gaar vanbinnen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Snijd de ui in ringen. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met de roomboter en fruit hierin de uien. Voeg na twee minuten de groene kool toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en voeg de warme melk toe. Stamp tot een gladde puree. Roer de gebakken groene kool en tapenade erdoor. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  5. Schep de groene-koolstamppot op 4 borden en serveer met de saucijzen en het braadvocht.