

Groene-koolstamppot met worst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
7.64 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
3 eetlepel Bak & braad vloeibaar
4 stuks Varkenssaucijzen
1 stuk Gele ui
25 gram Roomboter
400 gram Groene kool gesneden
100 ml Warme melk
2 eetlepel Tomatentapenade
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10-15 minuten beetgaar.
2. Verwarm een koekenpan met de bak & braad vloeibaar. Bak hierin de saucijzen rondom bruin en gaar vanbinnen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Snijd de ui in ringen. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met de roomboter en fruit hierin de uien. Voeg na twee minuten de groene kool toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
4. Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en voeg de warme melk toe. Stamp tot een gladde puree. Roer de gebakken groene kool en tapenade erdoor. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
5. Schep de groene-koolstamppot op 4 borden en serveer met de saucijzen en het braadvocht.
Meer recepten in de categorie