Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene mac ’n cheese met broccolisaus

Groene mac ’n cheese met broccolisaus

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 1 Bio+ broccoli
  • 4 el roomboter
  • 4 el bloem
  • 600 ml volle melk
  • 2 tl grove mosterd
  • 175 g PLUS goudse belegen geraspte kaas
Groene mac ’n cheese met broccolisaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar en bewaar 1 kop van het kookvocht.
  2. Zet apart.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en kook in een paar minuten beetgaar.
  4. Giet af en hak fijn.
  5. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  6. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe.
  7. Bak de bloem een paar minuten mee en blus af met een derde van de melk.
  8. Roer met een garde en voeg als alles gemengd is nog een derde van de melk toe.
  9. Roer weer goed en voeg tot slot de rest toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Meng de afgegoten pasta, broccoli, mosterd, de helft van de kaas en een beetje vers gemalen peper door de béchamelsaus.
  12. Voeg als het geheel te droog is wat kookvocht toe.
  13. Verdeel het pastamengsel over een ovenschaal.
  14. Top met de geraspte kaas en zet 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de pasta warm is en de kaas goudbruin.