
Groene mac ’n cheese met broccolisaus
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
400 g macaroni
1 Bio+ broccoli
4 el roomboter
4 el bloem
600 ml volle melk
2 tl grove mosterd
175 g PLUS goudse belegen geraspte kaas
Bereidingswijze
Kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar en bewaar 1 kop van het kookvocht.
Zet apart.
Snijd de broccoli in roosjes en kook in een paar minuten beetgaar.
Giet af en hak fijn.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe.
Bak de bloem een paar minuten mee en blus af met een derde van de melk.
Roer met een garde en voeg als alles gemengd is nog een derde van de melk toe.
Roer weer goed en voeg tot slot de rest toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de afgegoten pasta, broccoli, mosterd, de helft van de kaas en een beetje vers gemalen peper door de béchamelsaus.
Voeg als het geheel te droog is wat kookvocht toe.
Verdeel het pastamengsel over een ovenschaal.
Top met de geraspte kaas en zet 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de pasta warm is en de kaas goudbruin.
Meer recepten in de categorie