Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene pasta met tomatensaus en gehaktballetjes

Groene pasta met tomatensaus en gehaktballetjes

Groene pasta met tomatensaus en gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 schaal courgettepasta (275 g)
  • 200 g tuinerwten (vriesvers)
  • 1 el olie
  • 1 schaal rundersoepballetjes (250 g)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 pot pastasaus tradizionale (300 g, PLUS)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 g Parmezaanse kaas
Bereiden
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Voeg de courgettepasta en erwten toe en kook in 1 – 2 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in circa 2 minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
Schep de pastasaus en Italiaanse kruiden erdoor en warm alles nog 3 minuten goed door. Verdeel de courgettepasta met doperwten over 2 borden en schep de saus erover. Schaaf er Parmezaanse kaas overheen.

Voedingswaarde

eiwit
47 g
koolhydraten
34 g
vet
34 g
Kcal
650