
Groene pastasalade met romige basilicumsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram tagliatelle (pasta)
450 gram groene asperges
4 eetlepels kwark
450 gram tuinerwten (diepvries)
1 stuk citroen
1 teentje knoflook
20 gram basilicum
60 gram parmezaanse kaas
1 stuk avocado
2 stuks rode uien
100 ml witte wijnazijn
Bereidingswijze
+keukenmachine
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Pel en pers de knoflook. Verwijder de uiteindes van de groene asperges en snijd schuin doormidden. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
2. Doe de rode ui samen met de azijn en 100 ml water in een kom en laat minimaal 20 minuten marineren.
3. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
4. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinerwtjes 4 minuten, giet af en laat iets afkoelen.
4. Meng de knoflook met de citroenrasp en een scheut olijfolie. Kwast de groene asperges hiermee in, verhit een grillpan en grill de groene asperges in 8 minuten gaar.
5. Doe de kwark met de basilicum, de avocado, de parmezaanse kaas en het citroensap in een keukenmachine en pureer tot een gladde, romige saus. Breng op smaak met wat zwarte peper.
6. Meng de tagliatelle met de romige saus. Roer vervolgens voorzichtig de tuinerwtjes, de asperges en de gezuurde rode ui erdoorheen.
Tip: Extra lekker met geroosterde hazelnoten!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2266 Kj
Calorieën
539 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie