Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene pilav van quinoa

Groene pilav van quinoa

Ingrediënten

  • 250 g quinoa
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl chilipepervlokken
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 150 g ui
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 rode of gele paprika
  • 2 handen verse andijvie
  • 25 g gojibessen 100 g sesamzaadjes
  • 3 el korianderblaadjes 2 tl oregano, gedroogd
  • 2 tl paprikapoeder 1 grote tomaat
Groene pilav van quinoa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgettes in halvemaantjes, de ui kleingesneden, paprika en tomaat in kleine blokjes.
  2. Rooster de quinoa 1-2 minuten in een ruime pan, zonder vet.
  3. Los het bouillonblokje op in 500 ml heet water. Voeg 450 ml van de bouillon toe aan de quinoa en laat dit 15-20 minuten absorberen op laag vuur.
  4. Roer alles goed los en laat de quinoa vervolgens afkoelen in een ruime kom of pan.
  5. Verwarm de olijfolie en bak de ui, chilivlokken, zwarte peper en komijn zachtjes goudbruin.
  6. Voeg de courgette, paprika en de rest van de bouillon toe en kook alles zachtjes 5 minuten.
  7. Voeg de gojibessen toe.
  8. Roer de koriander, oregano, paprikapoeder, sesamzaadjes en tomaat door de quinoa.
  9. Voeg het groentemengsel en de andijvie toe en vermeng alles.
  10. Tip: Je kunt dit gerecht warm serveren en (de rest) als koude salade op een bedje van sla. Giet er op het laatste moment een sliertje olijfolie over.