
Groene pilav van quinoa
4 pers.
ca. 35 min
Aziatisch
Ingrediënten
250 g quinoa
1 groentebouillonblokje
1 el olijfolie
½ tl chilipepervlokken
1 tl gemalen zwarte peper
150 g ui
2 tl komijnpoeder
2 middelgrote courgettes
1 rode of gele paprika
2 handen verse andijvie
25 g gojibessen 100 g sesamzaadjes
3 el korianderblaadjes 2 tl oregano, gedroogd
2 tl paprikapoeder 1 grote tomaat
Bereidingswijze
Snijd de courgettes in halvemaantjes, de ui kleingesneden, paprika en tomaat in kleine blokjes.
Rooster de quinoa 1-2 minuten in een ruime pan, zonder vet.
Los het bouillonblokje op in 500 ml heet water. Voeg 450 ml van de bouillon toe aan de quinoa en laat dit 15-20 minuten absorberen op laag vuur.
Roer alles goed los en laat de quinoa vervolgens afkoelen in een ruime kom of pan.
Verwarm de olijfolie en bak de ui, chilivlokken, zwarte peper en komijn zachtjes goudbruin.
Voeg de courgette, paprika en de rest van de bouillon toe en kook alles zachtjes 5 minuten.
Voeg de gojibessen toe.
Roer de koriander, oregano, paprikapoeder, sesamzaadjes en tomaat door de quinoa.
Voeg het groentemengsel en de andijvie toe en vermeng alles.
Tip: Je kunt dit gerecht warm serveren en (de rest) als koude salade op een bedje van sla. Giet er op het laatste moment een sliertje olijfolie over.