
Groene shakshuka met feta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
28.54 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele uien
2 tenen Knoflook
1 bosje Koriander
2 stuks Groene paprika
2 stuks Prei
1 theelepel Gemalen komijn
1 theelepel Gemalen korianderzaad (ketoembar)
900 gram Spinazie
6 stuks Eieren
4 stuks Mini ciaba
1 stuk Avocado
100 gram Feta
1 theelepel Chilipeper vlokken
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Halveer de bos koriander zodat je een helft steeltjes hebt en een helft blaadjes. Hak de steeltjes samen met de ui en knoflook, eventueel in een keukenmachine, fijn. Verwarm een grote koekenpan met hoge rand of hapjespan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en koriandersteeltjes.
2. Verwijder ondertussen de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd blokjes. Snijd de harige uiteindes van de prei, halveer in de lengte en snijd in ringen. Doe de prei in een vergiet en spoel schoon onder de koude kraan. Voeg de paprika, prei, komijn en korianderzaad toe aan het uimengsel en bak 10 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg nu de spinazie toe aan het groentemengsel, samen met 50 ml water. Roer tot de spinazie is geslonken en maak een kuiltje. Breek hierboven een ei en herhaal met de rest van de eieren. Laat zo 7-10 minuten op laag vuur garen, tot de eieren gaar zijn, maar nog wel een lopende dooier hebben.
4. Hak ondertussen de korianderblaadjes grof, snijd de ciabatta’s in lange reepjes, snijd de avocado in plakken en verbrokkel de feta. Verdeel als de eieren gaar zijn de shakshuka over 4 diepe borden. Garneer met de feta, avocado, korianderblaadjes, chilipoeder en serveer met de ciabatta.
Meer recepten in de categorie