
Groene-smoothiebowl met pistachetopping
4 pers.
ca. 50 min
Overig
Ingrediënten
1 komkommer, geschild
1 rijpe avocado, schoongemaakt
1 kiwi, schoongemaakt
1/2 zakje veldsla (à 75 g)
2 el gembersiroop
2 limoenen, schoongeboend (Fairtrade)
4 el pistachenootjes, lichtgeroosterd
1 bakje basilicum (20 g), topjes geplukt
EXTRA blender, staafmixer of keukenmachine, blokrasp
Bereidingswijze
Snijd de komkommer, avocado en kiwi in kleinere stukken en doe ze samen met de veldsla in een kom of in de blender. Voeg de gembersiroop toe en het sap van 1 limoen.
Pureer de groenten met 50 ml (ijs-) koud water tot een gladde groene smoothie. Verdeel over 4 kommen.
Hak de pistachenootjes grof en garneer de smoothiebowl ermee. Strooi de basilicum erover en rasp de schil van de limoen erboven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
235 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
5 gram