
Groene smoothiebowl
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
4 rijpe bananen
100 g babyspinazie
750 ml gekoelde sojadrink (Melkan, pak 1 liter)
2 kiwi’s
50 g frambozen
3 el pompoenpitten (Damhert, zak 250 g)
grote afsluitbare diepvrieszak
keukenmachine of blender
Bereidingswijze
Snijd de bananen in stukken van 3 cm en doe ze in de diepvrieszak. Leg ze 4 uur in de vriezer en zorg dat de stukken los van elkaar liggen.
Doe de banaan in de keukenmachine of blender met de spinazie en de sojadrink en pureer tot een gladde smoothie. Snijd de kiwi in plakjes. Verdeel de smoothie over 4 kommen en garneer met de kiwi, frambozen en pompoenpitten.
Variatietip!
Liever een roze smoothiebowl? Vervang de spinazie door een grote rode gekookte biet of 100 gram licht ontdooide frambozen. Garneer met granaatappelpitjes, verse frambozen en pompoenpitten. Leg de garnering er in een regenboogje of mooie streep op, voor een wow-effect.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
13 gram